با توجه به شرایط معدنکاری از دیدگاه اقتصادی، فنی و عملیاتی، پر عیارسازی مواد معدنی استخراج شده اجتناب ناپذیر بوده و نقش موثری در افزایش ارزش افزوده فعالیت‌های معدنی دارد. یکی از راهکارهای مرسوم پرعیارسازی مواد معدنی، روش‌های ثقلی می‌باشند که برای تولید کنسانتره و یا پیش فرآوری مواد معدنی استفاده می‌شوند.

با استفاده از روش‌های ثقلی و بر پایه اختلاف وزن مخصوص مواد مختلف می‌توان نسبت به جداسازی و پرعیار سازی بسیاری از مواد معدنی از جمله کرومیت، تیتانیوم، منگنز، سرب، روی، هماتیت، مگنتیت، زغال‌سنگ، باریت، طلا، نقره، مس و غیره و نیز سرباره‌هایی از جمله سرباره مس، سرب و غیره اقدام کرد.

لازم به توضیح است که در سایت احمدآباد مستوفی گروه صنعتی معدنی همپا، امکان تست پایلوت ثقلی در مقیاس نیمه صنعتی فراهم می‌باشد. برای هماهنگی جهت تست می‌توانید با شماره ۰۹۳۳۳۶۸۰۰۴۴ تماس بگیرید.

در روش فرآوری ثقلی مواد معدنی، نخست با مطالعات کانی شناسی و میکروسکوپی، درجه آزادی ماده معدنی تعیین می‌شود. سپس ماده معدنی بر اساس درجه آزادی خردایش، نرمایش و دانه‌بندی می‌شود. خردایش معمولا با استفاده از سنگ شکن فکی، هیدروکن و یا سنگ شکن کوبیت انجام می‌شود. در مرحله بعد نرمایش با استفاده از انواع آسیاب بالمیل، رادمیل و یا سنگ شکن چکشی انجام می‌شود. برای دانه‌بندی نیز از سرند لرزان و یا سرند دوار استفاده می‌شود.

مرحله بعد تولید پالپ (مخلوط کردن ماده معدنی با آب) می‌باشد. این مرحله با استفاده از سرند دوار، سرند لرزان و یا همزن انجام شده و سپس پالپ ماده معدنی توسط پمپ‌های اسلاری به مخزن توزیع کننده اسپیرال، میز لرزان و یا جیگ انتقال داده می‌شود.

بدین ترتیب کنسانتره تولید شده و معمولا بار میانی نیز در سیکل‌های بسته، دوباره پرعیارسازی می‌شود. در نهایت برای بازیابی آب از استخرهای ته نشینی و یا تیکنر استفاده می‌شود.

از سایر تجهیزات جانبی لازم در فرآیند ثقلی می‌توان به سیکلون، هیدروسکلون، هیدروسایزر، کلاسیفایر، ماسه شور و غیره اشاره کرد. برای دریافت مشاوره در زمینه خطوط فرآوری ثقلی با تلفن ۰۹۳۳۳۶۸۰۰۴۴ تماس بگیرید.