طراحی و ساخت انواع گیربکس
گیربکس هلیکال بول
این گیربکس از تعدادی چرخدنده هلیکال تشکیل شده است و در قسمت ورودی این گیربکسها دو دنده مخروطی (پینتون-کرانویل) قرار گرفته است. در این گیربکسها ورودی و خروجی گیربکس نسبت به یکدیگر ۹۰ درجه هستند.
گیربکس آویز
این گیربکس ساختاری مشابه گیربکس هلیکال دارد، با این تفاوت که محورها به صورت موازی بوده و شافت خروجی موازی با شافت ورودی است. عمده مصرف این گیربکس در میکسرها و نوار نقالهها میباشد.
گیربکس حلزونی و مکعبی
این گیربکس از یک مارپیچ و دنده، در داخل یک پوسته تشکیل شده که جنس مارپیچ از فولاد بوده و دنده آن برنجی است. در این گیربکس به دلیل کاهش دور با کمترین حجم، دارای مصرف بسیار بالایی در صنعت است. از مزایای گیربکس حلزونی میتوان به خود قفل بودن این گیربکس اشاره کرد.
گیربکس خورشیدی یا سیارهای
این گیربکس دارای یک دنده در مرکز بوده و دو یا چند دنده همزمان به صورت سیاره به دور دنده مرکز میگردند. به دلیل درگیری همزمان دو یا چند چرخ دنده، گیربکس تحمل بار بیشتری نسبت به گیربکس هلیکال و گیربکس حلزونی دارد و کم حجم بودن این گیربکس نیز یکی از مزایای مهم آن میباشد.
گیربکس سیکلوییدی
این گیربکس در صنایع مختلف کاربرد فراوان داشته و از مزایای آن میتوان به نسبت تبدیل بالا، حجم کم، راندمان بالا، صدای پایین و عمر بالا اشاره کرد. در این گیربکس، تماس به شیوه غلتشی صورت میگیرد که همین امر سبب شده سایش کمتر ایجاد شده و راندمان بالا رود. این گیربکسها در دو نوع فلنجدار و پایهدار تولید میشوند.
گیربکس هلیکال
این گیربکس از تعدادی چرخدنده هلیکال به صورت زوج (۲،۴،۶) تشکیل شده که همراه یاتاقان در داخل یک پوسته قرار میگیرند. در این گیربکسها جهت شافت الکتروموتور و شافت خروجی گیربکس در یک راستا قرار دارد. این گیربکسها در دو نوع افزاینده و کاهنده تولید میشوند که معمولا نمونه کاهنده آن با کاهش دور باعث افزایش گشتاور خروجی میشود.
گیربکسهای صنعتی و خاص
- گیربکس SN
- گیربکس افزاینده
- گیربکس بالمیل
- گیربکس فیدر دام